Τεχνολογία

 

design by arxaios.net

TrueCrypt 6.1

Απο τον Αρχαίο.

Encryption

Η κωδικοποίηση είναι ένα απο τα πιό καυτά θέματα συζήτησης στο διαδίκτυο.Με την άνοδο των τεχνολογικών εφαρμογών στην κατασκευή ιστοσελίδων μέχρι και την υλοποίηση των νέων λειτουργικών συστημάτων , η κωδικοποίηση της πληροφορίας είναι απαρέτητη.

Πολλοί απο τους διαχειρηστές συστημάτων δεν έχουν σαφές πλάνο για την ασφάλεια των δικτίων τους.

Για σκεφτείτε κάποιον να εισέρχεται στο συστημά σας απο κάποια backdoor ή απο κάποιιο κενό στο firewall σας και να έχει πρόσβαση στα πολύτιμα αρχεία της επιχειρησής σας; Εδώ λύση μας δίνει το TRUECRYPT.

Συγκεκριμένα το πρόγαμμα αυτό μπορεί να κάνει κωδικοποίηση ολόλκληρα λειτουργικά συστήματα , ήδη εγκατεστημένα χωρίς να χρειάζονται επιπλέον πόροι απο την κεντρική μονάδα επεξεργασίας σας , και όλα αυτά γίνονται on the fly δηλαδή εκείνη την στιγμή στην μνήμη του μηχανήματός σας.

Δηλαδή κωδικοποιεί ολόκληρο τον δίσκο μας ή το partition που εμείς επιλέξουμε.Ακόμα και ολόκληρους USB flash δίσκους.!!!

Υποστιρίζεται απο : Windows Vista/XP , Mac OS X και linux.

Κωδικοποιήσεις που υποστιρίζει : AES-256 , Serpent και Twofish.

Σχόλιο Αρχαίου : Ενα παράδειγμα για να καταλάβετε ..: Εστω ότι κωδικοποιήσατε τον δίσκο που είναι φορτωμένα τα windows XP.Την στιγμή που κλεικάρετε επάνω σε ένα αρχείο βιντεο απο τον δίσκο για να το παίξετε με τον αγαπημένο σας media player , το Truecrypt φορτώνει μέρος του κωδικοποιημένου βίντεο στην μνήμη του PC σας και γίνεται εκεί η αποκωδικοποίηση και μετά δίνεται στον media player για να το παίξει.Μετά με τον ίδιο τρόπο φορτώνεται και το υπόλοιπο κομμάτι του βίντεο και κ.τ.λ.Η ανάποδη διαδικασία γίνεται όταν γράφουμε στο δίσκο (recording) το βίντεο ή οποιοδήποτε άλλο αρχείο.

Φυσικά ζητά password μόνο στην αρχή της κάθε διαδικασίας.

Δοκιμάστε το εδώ.

 

Copyright © 2008. Designed by Arxaios.net