Ελλάδα - Αμερική …13-0! το ξέρατε ;

ΕΛΛΑΔΑ - ΑΜΕΡΙΚΗ 13-0

Πόσοι γνώριζαν για την κορυφαία άσκηση αναμέτρησης και αξιολόγησης χειριστών μαχητικών αεροσκαφών, με την επωνυμία RED FLAG, που έγινε υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στις Η.Π.Α.; Μάλλον ελάχιστοι, γιατί αυτά δε έχουν…τηλεθέαση !
Εχουμε λοιπόν : 128 μαχητικά με τους πιλότους από 6 χώρες του ΝΑΤΟ, ανάμεσά τους Αμερικάνοι, Ελληνες και Τούρκοι. Από την Ελλάδα η 133η Σμηναρχία, της 115ης Πτέρυγας Μάχης ( Σούδα ). Ο σμηναγός ΚΩΣΤΑΣ ΗΛΙΑΚΗΣ απουσίαζε λόγω … “καθήκοντος”, αλλά παρακολουθούσε, εξ’ άλλου προ ετών ήταν κι’αυτός εκεί και μάλιστα είχε διακριθεί! Η Ελληνική αποστολή κατέκτησε την 1η θέση !
Με τα F16 ήταν οι “άριστοι των αρίστων“, αφού σε 13 αερομαχίες με τους Αμερικάνους το σκορ έφτασε 13-0 υπέρ των Ελλήνων ! Επίσης από τους πιλότους των 6 χωρών μόνο οι Ελληνες κατάφεραν να “κλειδώσουν” στο στόχαστρό τους τα υπερσύγχρονα αμερικανικά ΣΤΕΛΘ.
Πετώντας με 1000χιλ. την ώρα και σε πολύ χαμηλό ύψος, με επιδέξιους χειρισμούς απέφευγαν τις προσβολές από τα αντιαεροπορικά ταχυβόλα, γι’αυτό και απέσπασαν δίκαια τα συγχαρητήρια των ξένων συναδέλφων τους.
Εμείς γιατί τους … κρύβουμε ;

 

Σχόλιο Αρχαίου:Αχχ Ελλάδα μου ,πως σε κατάντησαν έτσι ..!!!.ΓΙΑΤΙ να μήν λέγονται τέτοια κατορθώματα; Ποιός ο λόγος; Επρεπε να είχε δημοσιευθεί σε όλες τις εφημερίδες.!! Πού είστε μωρέ Ελληνες ; ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ, ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΣΤΑ ΧΕΙΛΗ ΦΕΡΝΕΙ...

Ο ARXAIOS όμως ποτέ δεν ξεχνά...

 

PREES HERE

 

Αρχική Σελίδα

Home