Το ΤΕΛΟΣ ειναι η αρχή του παντώς..!

(Αφιερώνεται  στον άδικο χαμό συγγενικών μου προσώπων)
Κωτσέλης  Χαράλαμπος

 

      Τελικά ο άνθρωπος είναι τόσο αλλαζόνας και υπερίφανος που νομίζει ότι χωρίς Χριστό μπορεί να ξεπεράσει όλα του τα προβλήματα.....γιατί με δύο (2) κυρίως τρόπους ο άνθρωπος καταλαβαίνει τα λάθη του : ή με υπερβολική αγάπη ή με πολύ πόνο.Ετσι λοιπόν φτάνοντας κάποιος στο <<τέλος >> γράφει τα παρακάτω :

« Αν ο Θεός ξεχνούσε για μιά στιγμή ότι είμαι μία μαριονέτα φτιαγμένη απο κουρέλια και μου χάριζε ένα κομμάτι ζωής, ίσως δεν θα έλεγα όλα αυτά που σκέφτομαι , αλλά σίγουρα θα σκεφτόμουν όλα αυτά που λέω εδώ.

                       >>Θα έδινα αξία στα πράγματα , όχι γι’αυτό που αξίζουν , αλλά για αυτό που σημαίνουν.Θα κοιμόμουν λίγο, θα ονειρευόμουν πιό πολυ, γιατί για κάθε λεπτό που κλείνουμε τα μάτια μας χάνουμε εξηντα δευτερόλεπτα φώς.
Θα συνέχιζα όταν οι άλλοι σταματούσαν , θα ξυπνούσα όταν οι άλλοι κοιμόνταν , θα άκουγα όταν οι άλλοι μιλούσαν και πόσο θα απολάμβανα ένα ωραίο παγωτό σοκολάτα.

                      >>Αν ο Θεός μου δώριζε ένα κομμάτι ζωή, θα ντυνόμουν λιτά, θα ξάπλωνα μπρούμυτα στον ήλιο , αφήνοντας ακάλυπτο όχι μόνο το σώμα μου , αλλά και την ψυχή μου.
                      >> Θεέ μου αν μπορούσα θα έγραφα το μίσος μου επάνω σε ένα κομμάτι πάγο και θα περίμενα να βγεί ο ήλιος.Θα ζωγράφιζα με ενα όνειρο του Βαν Γκόγκ πάνω στα άστρα ένα ποίημα του Μπενεντέτι κι ένα τραγούδι του Σεράτ θα ήταν η σερενάτα που θα χάριζα στη σελήνη.Θα πότιζα με τα δκρυά μου τα τριαντάφυλλα, για να νοιώσω τον πόνο απο τα αγκάθια τους και το κοκκινωπό φιλί των πετάλων τους....
                       >> Θεέ μου αν είχα ένα κομμάτι ζωή...Δε θα άφηνα να περάσει ούτε μία μέρα χωρίς να πώ στους ανθρώπους ότι αγαπώ, ότι τους αγαπώ.Θα έκανα κάθε άνδρα και γυναίκα να πιστεψουν ότι είναι οι αγαπητοί μου και θα ζουσα ερωτευμένος με τον έρωτα.
                       >>Στους ανθρωπους θα έδειχνα πόσο λάθος κάνουν να νομίζουν ότι παύουν να ερωτεύονται όταν γερνούν, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι γερνούν όταν παύουν να ερωτεύονται.Στο μικρό παιδί θα έδινα φτερά , αλλά θα το άφηνα να μάθει μόνο του να πετάει.Στους γέρους θα έδειχνα ότι το θάνατο δεν τον φέρνουν τα γηρατειά αλλά η λήθη.Εμαθα τόσα πράγματα απο σας, τους ανθρώπους....Εμαθα πως όλοι θέλουν να ζήσουν στην κορφή του βουνού, χωρίς να γνωρίζουν ότι η αληθηνή ευτυχία βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο κατεβαίνεις την απόκρημνη πλαγιά. Εμαθα πως όταν το νεογένητο σφίγγει στην μικρή παλάμη του, για πρωτη φορά, το δάχτυλο του πατέρα του, το αιχμαλωτίζει για πάντα.
                      >> Εμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον απο ψηλά μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί.Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που μπόρεσα να μάθω απο σας, αλλά δεν θα χρησιμεύσουν, αλήθεια , πολύ γιατί όταν θα με κρατούν κλεισμένο μέσα σ’αυτήν την βαλίτσα , δυστυχώς θα πεθαίνω.
                       >> Να λες πάντα αυτό που νοιώθεις και να κάνεις πάντα αυτό που σκέφτεσαι.Αν ήξερα ότι σήμερα θα ήταν η τελευταία φορά που σε  έβλεπα να κοιμάσαι , θα σε αγκάλιαζα σφιχτά και θα προσευχόμουν στον Κύριο, για να μπορέσω να γίνω ο Φύλακας  Αγγελος της ψυχής σου.Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που θα σε έβλεπα να βγαίνεις απο την πόρτα , θα σε αγκάλιαζα θα σου έδινα ένα φιλί και θα φώναζα ξανά και ξανά, για να σου δώσω κι άλλα Αν ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία φορά που άκουγα την φωνή σου , θα ηχογραφούσα κάθε σου λέξη , για να μπορέσω να τις ακούω ξανά και ξανά.Αν ήξερα ότι αυτές θα ηταν οι τελευταίες στιγμές που θα σε έβλεπα θα έλεγα σε αγαπώ και δεν θα επέθετα ανόητα ότι το ξέρεις ήδη.
                      >> Υπάρχει πάντα ένα αύριο και Ο Χριστός μας δίνει και άλλες ευκαιρίες για να κάνουμε τα πράγματα όπως πρέπει , αλλά σε περίπτωση που κάνω λάθος και μας μένει μόνο το σήμερα , θα ήθελα να σου πώ πόσο σε αγαπώ και ότι ποτέ δεν θα σε ξεχάσω.
                      >> Το αύριο δεν το έχει εξασφαλίσει κανείς είτε νέος είτε γέρος. Σήμερα μπορεί να είναι η τελευταία φορά που βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς.Γι αυτό μην περιμένεις άλλο, κάντο σήμερα , γιατί αν το αύριο δεν έρθει ποτέ , θα μετανοιώσεις σίγουρα για την μέρα που δεν βρίκες χρόνο για ένα χαμόγελο, μία αγκαλιά, ένα φιλί , ένα χάδι και ήσουν πολυ απασχολημένος για να κάνεις πράξη μια τελευταία τους επιθημία.
                      >> Κράτα αυτούς  που αγαπάς κοντά σου , πές τους ψιθυριστά πόσο πολύ τους χρειάζεσαι, αγάπα τους και φέρσου τους καλά , βρές χρόνο για να τους πείς «συγνώμη» , «συγχωρεσέ με» , «σε παρακαλώ» , «ευχαριστώ» και όλα τα λόγια αγάπης που ξέρεις.
                      >> Κανείς δεν θα σε θυμάται για τις κρυφές σου σκέψεις.Ζήτα απο τον Κύριο τη δυναμη και την σοφία για να τις εκφράσεις.Δείξε στους φίλους σου τι σημαίνουν για σένα.»

 

 

 

    

Arxaios.net

Εδώ θα διαβάσετε μερικά άρθρα τα οποία ελπίζω να σας βάλουν σε σκέψεις...!! Καλή συνέχεια.